joi, 8 septembrie 2016

Frumusețea lucrurilor ultime (89)


O problemă delicată ce ne împovărează pe nesimțite existența este cea a amânării. Amânăm să facem tot felul de lucruri care ne sunt la îndemână până ajungem copleșiți de restanțele vieții. Dacă reușim să conștientizăm această tendință, e bine să ne străduim să facem lucrurile în momentul în care avem prilejul oferit de iconomia divină, fără să lăsăm pe mai târziu, și fără a ne lăsa copleșiți de grija altor și altor lucruri.
O cursă de gând este ca în momentul în care avem de făcut un lucru, să irupă o grijă presantă pentu săvârșirea unui alt lucru, ceva mai îndepărtat, care să ne împiedice să săvârșim ceea ce ne este la îndemână. Și tot așa, să lăsăm cele de aproape pentru cele de departe, până ne trezim că nu reușim să ducem nimic la bun sfârșit.
De aceea, trebuie tăiat nodul gordian al grijii prin săvârșirea fără întârziere, pe rând și în liniște a lucrurilor cuvenite, fără a intra în panică pentru mulțimea lor, ca și cum „un singur lucru trebuie”, cel rânduit în calea noastră de iconomia divină, la timpul și locul potrivite.

Florin Caragiu



Niciun comentariu: