luni, 15 februarie 2010

Corul Catedralei Patriarhiale condus de Mihail Bucă - Heruvic



23.01.2010, Catedrala Patriarhală. Sursa Trinitas Tv.

Youtube link.

4 comentarii:

Anonim spunea...

acest interpret este unic la noi in romania,din glasul sau iti dai seama ca ceea ce face o face cu draga inima,il ascult cu multa placere dar nu inteleg de ce nu vrea sa fie preot?
mis e poate da o explicatie?

Florin Caragiu spunea...

Adevărat, Mihai e un cântăreţ de excepţie, însă cât priveşte cealaltă problemă el este cel mai în măsură să spună de ce se întâmplă aşa şi nu altfel... Doamne ajută!

Anonim spunea...

Doamne Ajuta! Cred ca raspunsul vine din acest fragment, dintr-un interviu al Parintelui Diacon Mihail Buca, pe care l-am gasit pe un site:
„Tatăl meu a fost un bun creştin, şi el a fost cel care mi-a insuflat acest duh al Bisericii. De la el simt, de la el am moştenit vocea. Tatăl meu nu a fost niciodată mulţumit de mine, şi bine a făcut. El ştia că sunt un copil dăruit de Dumnezeu. Mă auzea cântând la biserică, dar niciodată nu m-a încurajat; îşi dorea foarte mult să fiu preot. Mă aprecia pentru modul în care cântam. Am fost o bucurie imensă pentru el, cu atât mai mult cu cât a cerut Domnului să îi dea un fiu, pe care a promis că îl va închina Bisericii Lui. Cu toate acestea, eu cred că preoţia m-ar determina să slăbesc motoarele şi să nu mai dau foarte mult în materie de muzică bizantină. Ca preot trebuie să te ocupi foarte mult de duhovnicie“.
Dumnezeu sa-i dea sanatate! Si familiei dumnealui. E impresionnt cum canta. Si eu un om deosebit.

Florin Caragiu spunea...

Mulţumesc mult, şi eu mă gândeam că la mijloc poate fi motivul unei profunde dedicări... Dumnezeu să-l aibă în pază!