marți, 3 decembrie 2019

Rugăciune pentru natură


Doamne Iisuse Hristoase, Care ai luat trup din Preacurata Fecioară Maria și, pătimind pentru mântuirea noastră, ai înviat din morți și-ai înălțat firea noastră de-a dreapta Tatălui, vezi durerea și suspinul a toată făptura după participarea la demnitatea și libertatea filială.
Mărturisim că întreaga creație poartă în sine pecetea chipului Sfintei Treimi ca treime de creație om-înger-natură.
Iartă-ne, Mult-milostive, că necinstind acest chip, am revărsat în toată zidirea memoriile căderii și uciderii, făcând-o să sufere, otrăvind-o cu gândul, cuvântul și fapta, cu voie și fără de voie, cu știință și fără de știință.
Fără de dragoste și socotință ne-am purtat cu natura, ce este în esența ei darul lui Dumnezeu, având în sine potența împărtășirii de sfințenie și har.
Ajută-ne să avem o purtare de grijă părintească față de toate făpturile, rugându-ne Preasfântului Tău Duh să ne călăuzească în slujirea iconomiei de taină a lumii.
În acest ultim ceas, în care planeta agonizează, pătimind în convulsii, dă-ne putere să oprim facerea de rău împotriva naturii, ca s-o ocrotim și s-o închinăm bunătății Tale, spre a se face părtașă sfințeniei slavei Tale în veci. Amin. 




Niciun comentariu: